Агнешки котлети с мащерка във фолио

По Великден и Гергьовден, на които традиционно се консумира агнешко месо. Има редица страни, в които агнешко и пилешко месо се готви почти целогодишно. В Австралия миналата година организираха фестивал на агнешкото месо с различни демонстрации на техники за приготвяне и разфасоване на агнешко месо.

Агнешкото месо е издигнато в култ в арабската кухня и особено специално място заема и в Средиземноморската кухня. Точно по тази причина силният му аромат се съчетава изключително успешно с всички аромати от Средиземноморието – мащерка, риган, розмарин.

Днес ви представям една рецепта за агнешки котлети с мащерка, като за да „отворим“ допълнително ароматите от подправките ще използваме мазнина. Когато подправките са в „досег“ с мазнината те стават още по-ароматни и апетитни. Печенето на агнешкото във фолио има предимството, че котлетите не стават сухи и могат по-дълго време да останат топли преди да ги сервирате.

Рейтинг на рецептата

  • (0 /5)
  • (0 Рейтинг)

-котлети-продукти_1-смес_2-котлети-фолио_3

За автора

Виолета Шейтанова

Казвам се Виолета Шейтанова и съм автор на блога merudia.bg. Запалих се по готвенето, докато учих в Италия и постепенно започнах да приготвям вкусни неща за приятели. Така и на ...