Мини содени питки

Още през 19-ти век содата активно започва да се използва в различни печива и редица страни като Полша, Ирландия, Австрия изграждат традиции в печенето със сода. Така например традиционно в Шотландия за закуска се поднася хляб със сода или пък картофен скоун.

Най-често съставките, които се съдържат в рецептите за содени питки са брашно, сода, сол и мътеница. Тъй като мътеница е много трудно да се намери, ние ще използваме кисело мляко в рецептата по-долу. Това, което прави содените питки тук по-различни е заливката. Вижте как се приготвят:

Рейтинг на рецептата

  • (0 /5)
  • (0 Рейтинг)

13

За автора

Виолета Шейтанова

Казвам се Виолета Шейтанова и съм автор на блога merudia.bg. Запалих се по готвенето, докато учих в Италия и постепенно започнах да приготвям вкусни неща за приятели. Така и на ...

Свързани рецепти

  • Бр. порции : 12
  • Време за приготвяне : 25 Min
IMG_8445b