Пълнозърнести банички с тиквички

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
  • Приготвяне : 30 мин
  • Подготовка: 15 мин

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (4 / 5)
  • Закуска

Толкова е приятно и вдъхновяващо за една домакиня или кулинар, да знае, че в градината си разполага със свежи плодове и зеленчуци. Тиквичките са сред любимите ми зеленчуци на този сезон и не спирам да приготвям ястия с тях. Само банички не бях правила, но ето че и този момент настъпи. Резултатът беше впечатляващ, баничките се получиха отвън хрупкави, а отвътре с много богата и вкусна плънка. Важното за мен, е че всички вкъщи ги одобрихме и си ги хапнахме заедно с голямо удоволствие. Насладете се и вие на това хрупкаво пиршество за сетивата!


Съставки

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват и с помощта на белачка се нарязват на тънки ивички.

Поставят се в гевгир и се посоляват. В малка купичка сложете двата вида сирена и с вилица ги намачкайте и смесете.

Към сиренето се счупват яйцата, разбъркват се енергично, докато се получи смес, наподобяваща паста.

Към сместа се добавят и 2 с.л. олио.

Пригответе корите, като вземете две кори, намазвате върху тях от яйчената смес, а върху нея подреждате тиквичките.

Внимателно хващате и навивате на руло кората. Навитата кора се поставя в предварително намазана с мазнина тава.

Вече навитите банички се намазват с малко олио и се пекат в топла фурна на 180 градуса.

Аз сложих фолио през първите 10 минути, след което го махнах. Така баничките ми се изпекоха равномерно и плънката не остана сурова.

Малко преди да извадите баничките от фурната, ги намажете с масло. Така отгоре ще добият приятен загар и ще останат хрупкави.

Когато баничките са готови се изкарват от топлата фурна и се оставят около 5 минути да си починат. След това са готови за дегустация!