Бутер пай с бадемов крем

slide
slide
slide
slide
slide
  • Приготвяне : 40 мин
  • Подготовка: 20 мин
  • Порции : 12

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Десерти

Този приказен бутер пай с бадемов крем, е толкова лесен и атрактивен начин да почерпите гостите си или просто да се поглезите.


Съставки

Начин на приготвяне

Приготвяне на бадемов крем:

Разбийте с миксер маслото и пудрата захар.

Добавете към тях 2-те яйца, лимоновата кора, бадемовото брашно, щипка сол и есенцията ром.

Разбъркайте до хомогенизиране.

Прехвърлете сместа в пош.

Приготвяне на основата на пая:

Пригответе смес за глазиране като разбиете останалото яйце с готварската сметана.

Вземете форма за пай с диаметър 24 см и застелете основата ѝ с хартия за печене.

С остър нож изрежете от тестото достатъчно голям кръг, така че да покриете дъното и стените на формата.

Оформете стените на пая и изрежете излишното тесто. Глазирайте ръбовете на пая.

Надупчете основата на пая с вилица.

Шприцовайте готовия крем върху основата на пая.

От останалото бутер тесто изрежете кръгла платка, с която да покриете пая. Притиснете ръбовете на платката към стените на пая, така че да ги запечатате.

От останалото бутер тесто пригответе декоративни елементи като плитки, изрязани листенца или други елементи по ваш избор. Наредете ги върху пая.

Приберете пая за 1 час в хладилник.

Изпичане на пая:

Загрейте фурната на 200 C⁰.

Глазирайте пая с яйчената смес и го изпечете в загрятата фурна за 25 минути на 200 C⁰ и след това за още 15 минути на 175 C⁰.

Извадете изпечения пай и го охладете.

Сервирайте пая охладен или топъл като го гарнирате с топка ванилов сладолед.