Бутер въртележки с малини

slide
slide
slide
  • Приготвяне : 30 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 24

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (5 / 5)
  • Десерти

Представяме ви едни особено лесни сладки с много атрактивен външен вид. За приготвянето им са необходими един пакет бутер тесто за сладкиши BELLA, малко фантазия и доза любов.


Съставки

Начин на приготвяне

Оставете замразеното тесто да се отпусне леко на стайна температура.

Постелете хартия за печене върху две големи тави.

Смесете в малка купа крема сиренето с пудрата захар и прясно настърганата лимонова кора.

Включете фурната да загрява на 200°С.

Поръсете работния плод с малко брашно и разстелете първата от двете части тесто. Разточете го леко.

Нарежете тесто на квадрати с дължина на стените 7 сантиметра.

Поставете в центъра на всеки квадрат по една чаена лъжичка крема сирене и върху него по една лъжичка от малиновото сладко.

Нарежете квадратите от четирите страни и прегънете по едно от крайчетата навътре по посока на часовниковата стрелка, така че да оформите Бутер въртележките.

На всяко оформило се ъгълче върху плънката, поставете по една малинка.

Оформете по същия начин цялото количество тесто.

Пренесете Бутер въртележките върху тавите постлани с хартия за печене.

Разбийте яйцето и намажете тестото, с помощта на четка.

Поставете тавата в предварително загрятата фурна и печете 30 минути, докато Бутер въртележките станат с неустоим златисто-кафеникав загар.

Преди да сервирате поръсете с пудра захар, по желание.