Милфьой с боровинки и чийз крем

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
  • Приготвяне : 40 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 10

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (3.3333333333333 / 5)
  • Десерти

Тази изящна торта е изключително лесна и бърза за приготвяне, а заедно с това - красива и гарантирано вкусна! Пригответе я с лекота и впечатлете гостите си за празниците!


Съставки

Начин на приготвяне

Включваме фурната да се загрява на 200°.

От вече размразеното тесто изрязваме 3 кръга с диаметър 22-23 см.

Поставяме два от кръговете в застлана с хартия за печене тавичка, намазваме ги с четка съвсем леко и нежно с малко вода и отгоре им поръсваме по 2 с.л. кристална захар.

Печем ги за около 10 минути без вентилатор или до красив, златист загар.

След изваждане оставяме на телена скара да се охладят.

Третия кръг, след като сме поставили върху хартията в тавата, нарязваме радиално на 12 триъгълника.

Намазваме ги леко с вода и ги поръсваме с кристална захар, както направихме преди това с целите кръгове, и изпичаме до златисто.

Преместваме заедно с хартията върху телена скара да се охладят.

За да направим крема, наливаме сметаната в дълбока купа, добавяме при нея 6 с.л. пудра захар плюс ванилията и разбиваме с миксер до стегнат крем.

В друга купа разбиваме маскарпонето с останалите 2 с.л. пудра захар, след което на порции добавяме при него пухкавия сметанов крем и внимателно хомогенизираме сместа.

В тортен поднос поставяме един от целите кръгове, намазваме го с половината конфитюр от червени боровинки и с помощта на пош шприцоваме отгоре половината крем.

Поставяме втория кръг, намазваме с останалия конфитюр и шприцоваме в красиви форми останалата половина от крема.

Най-отгоре подреждаме изпечените триъгълници и поръсваме с пудра или канелена захар.

Охлаждаме за кратко в хладилник и сервираме.

Тортата е много лека, свежа и с балансирана сладост. Най-добре е да се сервира до два-три часа след приготвянето.