Бърз шоколадов сладкиш с майонеза

 

Винаги е добре да сме подготвени с резервен вариант за бърз шоколадов сладкиш, който да не отстъпва като вкус и визия на произведенията на големите майстори. И ако не ви се вярва, че без яйца и масло можете да приготвите пухкав, плътен на вкус и същевременно влажен шоколадов десерт, от който всички да поискат допълнително парченце – опитайте рецептата за бързия шоколадов кейк с майонеза Bella! Майонезата е известна на света от векове -според някои от преданията, за първи път е приготвена във Франция през 1300

година, когато в Байон, Франция е бил направен сос от яйчен жълтък и олио. От
тогава насам, майонезата винаги е била считана за деликатес, който изисква
изключителни кулинарни умения и търпение, за да бъде приготвен успешно в
домашни условия.

През 1913 година обаче, Ричард Хелманн за първи път приготвя
майонеза като търговски продукт и значително облекчава живота на работещите
жени 🙂 И въпреки че не е официализарана като празник, рождената му дата – 22 юни
– се отбелязва от кулинари от цял свят като ден на майонезата.

Сладкишът се приготвя бързо и лесно и е
изключително пухкав и с дълбок и наситен шоколадов вкус – перфектното решение
за заети момичета и момчета, които биха искали да изненадат любимите хора за
деня на Св. Валентин, без да губят часове в кухнята 🙂

 

Рейтинг на рецептата

  • (5 /5)
  • (1 Рейтинг)

mayo2mayo3mayo4mayo5mayo7

За автора

Мина Ангелова

Възпитаник съм на Пловдивската английска, икономист по образование и HR специалист, с вече над 11 години опит в сферата на човешките ресурси, и същевременно - запален кулинарен блогър. Вкъщи всички ...

Свързани рецепти

  • Бр. порции : 12
  • Време за приготвяне : 25 Min
IMG_8445b