Хрупкави кошнички с рататуй

 

Рататуй най-общо казано е френският еквивалент на българския гювеч. Колкото французи попитате за рецепта, толкова различни идеи ще съберете, особено когато става въпрос за подправките. Можем все пак да обобщим, че най-често се приготвя от патладжани, тиквички, чушки, лук, подправки и така любимия в провансалската кухня чесън.

За да не поднасяте на гостите си рататуй наподобяващ все яхния или гювеч ви предлагам този “парти” вариант на рататуй, поднесен в хрупкава кошничка. Самите кошнички се приготвят бързо и за тях са ви необходими само 3 листа точени кори BELLA и малко разтопено масло.

И така, пускайте някой френски шансон, налейте си чаша провансалско розе и да влизаме в кухнята! Ще бъде забавно!

Рейтинг на рецептата

  • (3 /5)
  • (1 Рейтинг)

tumblr_inline_nb0hpmem9D1skhnfdtumblr_inline_nb0hrixYcM1skhnfdtumblr_inline_nb0htkbarA1skhnfdtumblr_inline_nb0huiOvVf1skhnfdtumblr_inline_nb0hv7ieDe1skhnfdtumblr_inline_nb0hwna0sP1skhnfd

За автора

Lavitaebella

Скъпи дами, животът е прекрасен, стига само да имаме време да му се насладим и да усетим истинския му вкус. Създадохме този блог с желанието да го превърнем в “среща между ...

Свързани рецепти

  • Бр. порции : 12
  • Време за приготвяне : 45 Min
ОС2
  • Бр. порции : 12
  • Време за приготвяне : 50 Min
СТМ1
  • Време за приготвяне : 70 Min
tumblr_nfahx5IlIt1thizibo1_r1_500-300x300