Летен гювеч с родопска наденица LEKI

thumbnail
  • Приготвяне : 60 мин
  • Подготовка: 20 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (3.75 / 5)
  • Обяд

Съставки

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана, лука и чушката на едри парчета, а тиквичката и моркова на колелца.

В голям съд подходящ за печене загрейте част от зехтина и запържете лука, чушката и патладжана за 3-4 минути, докато започнат да омекват.

Добавете моркова и тиквичките и гответе още 3-4 минути. Посолете, подправете с черен пипер, червен пипер и чубрица и прибавете едро нарязания чесън. Разбъркайте и гответе още 2 минути.

Нарежете доматите на едри парчета и ги добавете към запържените зеленчуци, разбъркайте и оставете за 2-3 минути домата да пусне соковете си.

Накрая сложете нарязаните на едри парчета картофи, залейте с бульона и покрийте с капак.

Печете в предварително загрята до 220 градуса фурна 30-40 минути.

Разрежете наденицата на две по дължина и направете плитки разрези на всяко парче.

Извадете съда със зеленчуците от фурната, добавете граха и отгоре сложете парчетата наденица.

Върнете във фурната и печете още 15-20 минути, докато наденицата се запече и стане златиста.

Готовото ястие поръсете със ситно нарязан магданоз и оставете да се охлади за 10-15 минути преди да сервирате.