Млечна баница с карамел и юфка от фини кори

Един от първите ми спомени за занимания като дете в кухнята е как точим с баба ми юфка…
И до днес виждам огромните и съвършено кръгли и фини кори, които тя точеше и оставяше да се диплят като балдахин надолу от масата, въпреки упоритото ми старание да точа и аз до нея моята си кора с молив – на същата маса. Неволно примижавам при спомена за яркото обедно слънце, под което разстилахме върху снежно бял чаршаф готовите вече кори да “позавехнат”.

Усещам отново и мириса на запечената домашна юфка в селската фурна, където носехме привечер изсъхналите вече кори да се пекат – и в съзнанието ми изплуват безброй вкусни и уютни спомени от щастливото ми детство…
Затова и често поднасям вкъщи лакомства с юфка, която обикновено приготвям за по-бързо и лесно от готови фини кори 🙂

 

Рейтинг на рецептата

  • (0 /5)
  • (0 Рейтинг)

tumblr_inline_nk83klf7pK1skhnfdtumblr_inline_nk83l1mpV01skhnfdtumblr_inline_nk83nsVStN1skhnfdtumblr_inline_nk83ohIg8T1skhnfdtumblr_inline_nk83dggF7I1skhnfd

За автора

Мина Ангелова

Възпитаник съм на Пловдивската английска, икономист по образование и HR специалист, с вече над 11 години опит в сферата на човешките ресурси, и същевременно - запален кулинарен блогър. Вкъщи всички ...

Свързани рецепти

  • Бр. порции : 12
  • Време за приготвяне : 25 Min
IMG_8445b
  • Време за приготвяне : 75 Min
11