Пилешки бутчета в бутер тесто

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
  • Приготвяне : 20 мин
  • Подготовка: 20 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Обяд

И най-простичките ястия, приготвени с любов и въображение, вълнуват сетивата задълго... Поднесете традиционните пилешки бутчета в ароматна хрупкава коричка от многолистно тесто и превърнете ежедневната трапеза в празнично изживяване - без да ощетявате семейния бюджет и без да губите часове в кухнята :)


Съставки

Начин на приготвяне

Ако ползваме замразено бутер тесто, размразяваме, като го прехвърляме от предната вечер в хладилника или за около 40 минути на стайна температура.

Загряваме предварително фурната до 200С или 180С с вентилатор.

Застиламе плитка тава с хартия за печене и оставяме настрани.

Измиваме и подсушаваме върху кухненска хартия бутчетата.

Смесваме продуктите за маринатата, втриваме във всяко от бутчетата и оставяме да се мариноват за 20-ина минути (може и за през нощта).

Загряваме зехтина в чугунен тиган (или в съд, подходящ и за печене във фурна) и запечатваме бутчетата за по минута от всички страни, като добавяме на части маслото.

Прехвърляме във фурната и печем в продължение на 15 минути.

Изваждаме бутчетата от фурната и нанасяме с четка от горчицата.

Потапяме в запечените семки и покриваме равномерно, като си помагаме с ръка и оставяме настрани да изстинат напълно.

Разстиламе всеки от листовете бутер тесто върху набрашнена работна повърхност, разточваме леко и с нож за равиоли или пица и изрязваме с помощта на чинийка с диаметър около 20 см 4 кръга.

Поставяме в центъра на всеки от изрязаните кръгове бутче, събираме около него тестото на вързопче и стягаме с конец за печене, като оставяме част от костта на бутчето да стърчи.

Разбиваме яйцето с водата и с четка нанасяме от яйчената баня от всички страни на вързопчетата.

Подреждаме на разстояние едно от друго в застланата с хартия за печене тава и печем в предварително загрята до 220С или 200С с вентилатор фурна 15-20 минути, или до златисто, като последните минути покриваме с алуминиево фолио, ако е необходимо – да не прегарят.

Изваждаме от фурната и внимателно отстраняваме конците за печене.

Поднасяме със свежа салата и сосче по избор и чаша студена бира или домашна лимонада :)