Пица с прошуто и рукола

slide
slide
slide
slide
slide
  • Приготвяне : 15 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 1

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Обяд

Неустоимо удоволствие за любителите на пицата, за което са нужни само около 30-тина минути...


Съставки

Начин на приготвяне

Приготвяне на доматен сос:

Загрейте в тиган зехтина. Добавете чесъна.

След 30 секунди добавете аншоата, черен пипер, доматеното пюре, маслините и босилека. Разбъркайте.

Гответе соса няколко минути докато се ароматизира. Преди да го използвате, отстранете босилека, маслините и скилидката чесън.

Приготвяне на пица с прошуто и рукола:

Извадете готовото тесто за пица BELLA и го прехвърлете в подходяща тава.

Намажете тестото с доматения сос. Разпределете върху него моцарелата и чери доматчетата. Поръсете с черен пипер и зехтин.

Изпечете пицата в предварително загрята фурна на 200 °C до готовност за около 10 - 15 минути.

Извадете пицата и докато е още топла, наредете върху нея прошуто и рукола. Поръсете с пармезан, черен пипер и зехтин.

Сервирайте пицата топла.