Претцели от бутер тесто

 

Претцелите (наричани също у нас претзели, бретцели) представляват вид гевречета, навити по специфичен начин. Обикновено се приготвят от тесто и се оформят на типичен възел, като най-често се поръсват с едра сол.

Смята се, че първите претцели са приготвени от немски монаси и така и до днес са особено популярни в цяла Германия. Класическите немски претцели се приготвят единствено и само от вода и брашно и могат да се консумират по време на пост. По тази причина са особено популярни и могат да се намерят на немските великденски пазари.

Аз ви предлагам да излезем от кулинарната класика, да експериментираме и да приготвим претцели от бутер тесто, поръсени със сусам. Те са лесни за приготвяне и носят духа на Германия и Великденските им пазари.

 

 

Рейтинг на рецептата

  • (0 /5)
  • (0 Рейтинг)

tumblr_inline_nb0j4hXwCS1skhnfdtumblr_inline_nb0j52iyQG1skhnfdtumblr_inline_nb0j8gckJn1skhnfdtumblr_inline_nb0jbenTOK1skhnfdtumblr_inline_nb0jdmATyA1skhnfdtumblr_inline_nb0ji7Zrs91skhnfd

За автора

Виолета Шейтанова

Казвам се Виолета Шейтанова и съм автор на блога merudia.bg. Запалих се по готвенето, докато учих в Италия и постепенно започнах да приготвям вкусни неща за приятели. Така и на ...