Претцелите (наричани също у нас претзели, бретцели) представляват вид гевречета, навити по специфичен начин. Обикновено се приготвят от тесто и се оформят на типичен възел, като най-често се поръсват с едра сол.
Смята се, че първите претцели са приготвени от немски монаси и така и до днес са особено популярни в цяла Германия. Класическите немски претцели се приготвят единствено и само от вода и брашно и могат да се консумират по време на пост. По тази причина са особено популярни и могат да се намерят на немските великденски пазари.
Аз ви предлагам да излезем от кулинарната класика, да експериментираме и да приготвим претцели от бутер тесто, поръсени със сусам. Те са лесни за приготвяне и носят духа на Германия и Великденските им пазари.
оцени рецептата
0 People Rated This Recipe
Average Rating
(0 / 5)
No comments yet.