Щрудел с къпини и ябълки

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
  • Приготвяне : 45 мин
  • Подготовка: 20 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (1 / 5)
  • Десерти

От комбинацията - къпини и ябълки се получава чудесен и допълващ се вкус. Ако очаквате гости или имате специален повод, за който желаете да приготвите нещо, то този щрудел ще впечатли и най-критичния ви гост! Хрупкави кори, между тях маскарпоне крем и плънка от къпини и ябълки. Наистина надминава всички очаквания за вкус... истинско удоволствие! А за още повече разкош и сладост, добавете сладолед.


Съставки

Начин на приготвяне

Вземете една кора, сгънете я през средата. После разпредете дължината ѝ на три равни части. Правите всички кори по този начин.

Покривате тава с хартия за печене, подреждате корите и ги изпичате в топла фурна за 5 - 7 минути.

Изпечете корите до златисто и ги охладете добре!

Не ги мажете с масло или олио.

Вземете подходящ тиган, в него поставете къпините. По желание може да прибавите и малини.

Обелете ябълките и ги нарежете на тънки резени, сложете и тях в тигана.

Добавете захарта и маслото.

Поставете на умерен котлон. Когато отделят сос, ги гответе около 10 минути.

Трябва да се получи плънка наподобяваща сладко.

В подходяща купа сложете маскарпонето, пудрата захар и ванилията.

Разбърквате за няколко минути.

Кремът става бързо. Напълнете го в пош.

Подредете всички готови части и започнете да сглобявате щрудела.

Вземете една кора и поставете крем.

Внимателно сложете плънка.

Поставете отгоре втората кора и отново сложете крем и плънка.

Поставете последната кора.

Отгоре внимателно поставете сладоледа и поръсете с пудра захар.

Разбира се, сладоледа и пудрата захар сложете непосредствено преди сервиране.