Солена торта „Миланезе”

 

Признавам, че тази солена торта има много вариации – може да се приготви с бутер тесто, възможно е да се направи и с тесто за пици. Плънката също предразполага към импровизации, но гледайте да спазвате цветовата комбинация, тъй като при разрязването на това стилно предястие, ще приковем всички погледи в стаята с тази неустоима цветна палитра.

Рецептата изглежда трудна поради това, че съдържа повече съставки, но повярвайте ми, не изисква много умения, за да я направите. Реденето на пластовете не е трудоемко. Пък и със сигурност тази рецепта е по-бърза от една палачинкова солена торта 🙂

Ако яйцата ви се сторят много, не се притеснявайте, тъй като от тортата излизат  12 парчета. Т.е. на вашите гости ще се падне по-малко от едно яйце на човек.

Сигурна съм, че гостите ви ще останат възхитени от това предястие. Прекрасен старт за една питателна вечеря или за следобедна закуска, вие избирате 😉

Вижте още:

Торта Наполеон с бутер тесто

Рейтинг на рецептата

  • (0 /5)
  • (0 Рейтинг)

5678234

За автора

Даниела Динева

Здравей, аз съм Дани ;) Готвенето за мен е споделеност. На емоции, усещания и взаимност.Храната винаги е събирала и сплотявала цялото семейство. Сърцето на дома е кухнята. Може би затова прекарвам ...

Свързани рецепти

  • Бр. порции : 12
  • Време за приготвяне : 45 Min
ОС2
  • Бр. порции : 12
  • Време за приготвяне : 50 Min
СТМ1
  • Време за приготвяне : 70 Min
tumblr_nfahx5IlIt1thizibo1_r1_500-300x300