Солена торта с бутер тесто

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
  • Приготвяне : 30 мин
  • Подготовка: 20 мин
  • Порции : 8

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Обяд

С тази торта можете да впечатлите гостите си за празник или да поглезите любимите си хора през всеки един ден. Тортата се получи толкова свежа, ароматна и вкусна, че е излишно да споменаваме, че вече ни е в графа "любими". Бихте могли за я поднесете като предястие или като заместител на вид салата, вариантите са много, вие сами ще подберете като каква вкусотия ще представите Солената торта с бутер тесто.


Съставки

Начин на приготвяне

Първо трябва да размразите бутер тестото, оставете го на стайна температура.

С помощта на шаблон с размер 20 см. изрежете кръговете.

Поставете тестото върху хартия за печене, загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете бутер тестото.

Оставете изпеченото бутер тесто да се охлади добре. През това време пригответе крема.

В подходяща купа настържете сиреното, лимоновата кора и накълцайте магданоза и чесъна на много ситно.

Добавете сметаната, майонезата, яйцето и лимоновия сок. Всичко се разбърква много добре. Получава се много свеж и ароматен крем. Може да го сложите в хладилника за 20 минути, така ще стегне добре.

Започнете да подреждате тортата. Напълнете крема в пош с широк отвор, вземете една основа и оформете рози от крема. Редувате основа и крем.

Накрая завършете с основа, направете няколко рози от края само и една в средата.

Оставете тортата да стегне за няколко часа или една нощ.

За декорирането се използват чери домати, див лук, тънки резени краставица, червена чушка и ленти морков. От перата на лука се правят декорациите отгоре.