Супа Риболита

 

Супата Риболита е едно от кулинарните бижута на Тоскана. Можете да намерите различни рецепти, особено когато става въпрос за комбинацията от зеленчуци, но основното е, че освен зеленчуци за супата се използва стар хляб.

Името на супата Риболита на италиански означава, че супата е варена два пъти – с други думи казано – приготвя се зеленчукова супа, оставя се един ден в хладилник и на следващия ден към супата се добавя парчета сух хляб и супата се претопля отново.

Италианците най-често правят от иначе популярната си супа минестроне. Риболита като й добавят парчета сух хляб и я претоплят.

 

 

Рейтинг на рецептата

  • (0 /5)
  • (0 Рейтинг)

12356

За автора

Виолета Шейтанова

Казвам се Виолета Шейтанова и съм автор на блога merudia.bg. Запалих се по готвенето, докато учих в Италия и постепенно започнах да приготвям вкусни неща за приятели. Така и на ...

Свързани рецепти

  • Бр. порции : 12
  • Време за приготвяне : 45 Min
ОС2
  • Бр. порции : 12
  • Време за приготвяне : 50 Min
СТМ1
  • Време за приготвяне : 70 Min
tumblr_nfahx5IlIt1thizibo1_r1_500-300x300