Сьомга със спанак в бутер тесто Bella

thumbnail
  • Приготвяне : 40 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Вечеря

Съставки

Начин на приготвяне

Лукът (1 глава) се накълцва на ситно и се задушава до омекване в олиото (2 с.л.). След това се прибавя суровият спанак (200 г) и се разбърква няколко пъти, докато смени цвета си.

Получената плънка се овкусява със сол и черен пипер. Сьомгата също се овкусява със сол и черен пипер.

Плънката се поставя върху разстланото бутер тесто (350 г), което е предварително разточено с точилка. Върху плънката се поставя филето от сьомга (500 г), предварително почистено от кожата и костите. Тестото се затваря, за да обвие рибата и плънката от всички страни. С остатъците от тестото се правят ивици, с които се декорира ястието. Намазва се с разбит жълтък (1 бр), поставя се в тава върху хартия за печене, поръсва се със сол и черен пипер и се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 30 минути.

Разрязва се след като леко се охлади.