Тиквени сладки

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
  • Приготвяне : 20 мин
  • Подготовка: 50 мин
  • Порции : 40

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (3 / 5)
  • Десерти

Напоследък се питаме, кога отмина лятото? Оглеждаме се наоколо и дърветата вече имат пожълтели листа... Но пък тиквите - те са ни любими! Няма как по това време на годината да не споделим рецепта, приготвена с тиква. Решихме да приготвим тиквени сладки, като използваме основата за маслени американски курабийки. И вижте какво се получи 


Съставки

Начин на приготвяне

Настържете тиквата на ситно ренде.

В купа сложете брашното.

Изсипете тиквата при брашното, добавете канелата и бакпулвера.

Разбъркайте много добре, тиквата и брашното трябва да се смесят отлично.

Добавете орехите.

Отново разбъркайте съставките.

Следва да сложите захарта. Отново всичко се смесва.

Идва ред на яйцата, а веднага след тях и маргарина.

Омесете тестото с ръцете си, става бързо и лесно. Получава се по-меко тесто.

Сложете тестото в хладилника за 30 минути или във фризера за 15 минути.

Пуснете фурната на 150 градуса, пригответе тавата, покрийте я с хартия за печене.

С мокри ръце вземайте от охладеното тесто и оформете сладките.

Печете ги на горен и долен реотан за около 20 минути.

Следете фурната, защото когато е много топла се изпичат по-бързо.

Може да ги хапвате с чаша топло мляко.