Запечено Бри с прошуто и боровинки

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
  • Приготвяне : 20 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 2

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Обяд

Бързо, ефектно и вкусно предложение за спешни гурме ситуации :) Съвършеният акомпанимент на чаша пино блан, мерло или шампанско...


Съставки

Начин на приготвяне

Загряваме предварително фурната до 180С или 160С с вентилатор.

Застиламе дъното на плитка тава с хартия за печене.

Подреждаме 3-4 листа кори една върху друга, като мажем между всяка от тях с разтопено масло.

Разстиламе част от сладкото с приблизителния размер на плочката сирене.

Разрязваме надлъжно всяка от плочките бри на две през средата – да получим две еднакви по-тънки плочки – намазваме с част от сладкото и увиваме с прошуто.

Поставяме увитото с прошуто сирене върху намазаната със сладко част от корите и разстиламе останалото сладко отгоре му.

Завиваме на стегнато пакетче, като при завиването на корите мажем с масло, ако е необходимо.

Прехвърляме пакетчетата в покритата с хартия за печене тава на разстояние едно от друго, като оставяме последно прегънатата част на корите да е отдолу и намазваме с масло.

С остър нож разрязваме корите по диагонал на пакетчето, като се стараем да разрежем леко и коричката на сиренето и разлистваме част от разрязаните кори навън (като разтворена книга).

Печем в предварително загрята до 180С или 160С с вентилатор фурна 15-20 минути или до златисто (ако е необходимо, на финала покриваме с алуминиево фолио – да не прегарят разлистените кори).

Поднасяме веднага с допълнително сладко, прошуто, запечени бадеми и брускети по избор.