Крекери с шунка и моцарела

slide
slide
slide
slide
slide
slide
  • Приготвяне : 15 мин
  • Подготовка: 20 мин
  • Порции : 12

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Вечеря

Ако ви се налага спешно да поднесете изискано, вкусно и ефектно предястие или бърз и лек обяд или вечеря, крекери с готови кори, шунка и моцарела са перфектното решение – хрупкава запечена коричка, ароматна сочна шунка и топящо се сърце от моцарела - ммм!! А поднесени с примамливо загатващ за пушек от лагерен огън барбекю сос и чаша любимо вино, вече ни пренасят в едно ново кулинарно измерение :)


Съставки

Начин на приготвяне

Загряваме предварително фурната до 180С или 160С с вентилатор.

Застиламе плитка тава с хартия за печене.

Намасляваме първата кора с разтопено масло, покриваме с втората кора, намазваме наполовина по дължина с масло, прегъваме на две по дължина и отново намазваме с масло.

С куненска ножица или остър нож разделяме на две през средата, за да получим 2 рани части.

По средата на едната половинка поставяме резенче шунка, резенче моцарела, 2-3 листенца магданоз или босилек (или около 1 к.л. песто), навиваме на стегнато руло и намазваме от всички страни с разтопено масло.

Връзваме от двата края, непосредствено до плънката, с готварски конец за връзване и поставяме в покритата с хартия за печене тава.

Повтаряме с останалите кори, шунка и моцарела и подреждаме на разстояние в тавата.

Печем в предварително загрята до 180С или 160С с вентилатор фурна 12-15 минути, или до златисто.

Поднасяме веднага с барбекю сос, кетчуп или предпочитан доматен или млечен сос и чаша любимо вино ;)