Пица на фунийки

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
  • Приготвяне : 20 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 12

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Вечеря

Спешните ситуации изискват спешни мерки - а когато спешните мерки са и забавни, и вкусни – ситуацията е овладяна! :) Пица на фунийка е перфектното решение за предястие, бърз обяд или вечеря вкъщи, или за кокетни парти хапки... А и кой не обича пица?!


Съставки

Начин на приготвяне

Загрейте предварително фурната до 200°С или 180°С с вентилатор.

Застелете плитка и широка тава с хартия за печене

Разстелете тестото за пица върху леко набрашнена работна повърхност, разточете леко и изрежете кръгчета с помощта на резец или чаша - малко по-големи от кръгчетата салам или шунка.

Поставете резенче салам върху всяко кръгче тесто и поръсете леко по избор с чубрица или предпочитана подправка.

С остър нож направете разрез от центъра към периферията на всяко кръгче и навийте на фунийка.

Подредете навитите фунийки на разстояние една от друга в покритата с хартия за печене тава, като се старете ръба на завитата фунийка да е отдолу.

Поръсете със зехтин и печете в предварително загрята до 200°С или 180°С с вентилатор фурна 10-15 минути, или до златисто.

Поднесете като предястие, лек обяд или вечеря с купичка доматен сос и чаша леко вино или бира ;) А сервирани с чаша айрян - са идеалното предложение за всяко детско парти!