Една лесна и интересна рецепта, за пухкаво руло с нежен крем. Вкусът много
наподобява млечна баница. С този десерт ще зарадвате всички вкъщи, а защо не и
гостите за някой хубав празник. С повод или не, определено ще доставите радост и
наслада на любимите си хора.
Първо пригответе крема според указанията на опаковката.
Добавяйте към прясното мляко постепенно от крема докато разбивате с миксер.
Бъркайте около 2-5 минути до сгъстяване. Оставете настрана и покрийте с кърпа, за да не хване коричка.
Важно! Кремът трябва да е напълно изстинал и охладен преди да продържите нататък с рецептата. Добре е да го приготвите 1-2 часа по-рано и да изстине в хладилник.
Докато кремът изстива се приготвя плънката.
Белтъците се разбиват на сняг заедно със захарта.
Прибавят се жълтъците един по един, разбиването продължава.
Прибавя се олиото, киселото мляко и накрая - грисът смесен с бакпулвера.
Ароматизира се с ванилията.
Започнете да намазвате корите. Сложете първата кора и намажете само с малко олио, за да залепне за другата кора за по-голяма плътност.
Сложете втората кора отгоре и добавете част от плънката. Средно около 3 л. на кора. Поставя се третата кора и тя се намазва.
На четвъртата кора се слага кремът, предварително охладен.
Отстрани корите се загъват навътре и с помощта на найлона от корите, навиваме на руло.
Процедирайки по този начин, от тези продукти получаваме три рула.
Разтопяваме малко краве масло и с него намазваме отгоре рулата.
Печем на 180°С около 30 минути.
Извадете от фурната и изчакайте рулото да се охлади напълно.
Колкото и да ви се иска не го режете докато е топло. Оставете настрани за около 1 час. След това го нарежете на парчета и поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!