Пухкаво руло с млечен крем

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
  • Приготвяне : 60 мин
  • Подготовка: 40 мин
  • Порции : 8

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Десерти

Една лесна и интересна рецепта, за пухкаво руло с нежен крем. Вкусът много
наподобява млечна баница. С този десерт ще зарадвате всички вкъщи, а защо не и
гостите за някой хубав празник. С повод или не, определено ще доставите радост и
наслада на любимите си хора.


Съставки

Начин на приготвяне

Първо пригответе крема според указанията на опаковката.

Добавяйте към прясното мляко постепенно от крема докато разбивате с миксер.

Бъркайте около 2-5 минути до сгъстяване. Оставете настрана и покрийте с кърпа, за да не хване коричка.

Важно! Кремът трябва да е напълно изстинал и охладен преди да продържите нататък с рецептата. Добре е да го приготвите 1-2 часа по-рано и да изстине в хладилник.

Докато кремът изстива се приготвя плънката.

Белтъците се разбиват на сняг заедно със захарта.

Прибавят се жълтъците един по един, разбиването продължава.

Прибавя се олиото, киселото мляко и накрая -  грисът смесен с бакпулвера.

Ароматизира се с ванилията.

Започнете да намазвате корите. Сложете първата кора и намажете само с малко олио, за да залепне за другата кора за по-голяма плътност.

Сложете втората кора отгоре и добавете част от плънката. Средно около 3 л. на кора. Поставя се третата кора и тя се намазва.

На четвъртата кора се слага кремът, предварително охладен.

Отстрани корите се загъват навътре и с помощта на найлона от корите, навиваме на руло.

Процедирайки по този начин, от тези продукти получаваме три рула.

Разтопяваме малко краве масло и с него намазваме отгоре рулата.

Печем на 180°С около 30 минути.

Извадете от фурната и изчакайте рулото да се охлади напълно.

Колкото и да ви се иска не го режете докато е топло. Оставете настрани за около 1 час. След това го нарежете на парчета и поръсете с пудра захар.

Да ви е сладко!