Обикновено редим хапки и мезета заради различни социални събирания и специални поводи. Показвали сме ви как да направите ефектно плато от сухи мезета „Орехите“, празнична къщичка и вкусен Дядо Коледа. Изненадвали сме ви с какви ли не интересни рецепти.
Но това категоризиране на храната – да е като за пред гости… Сякаш ние самите сме по-малко важни, за нас няма нужда да е красива, за нас може и „как да е“.
Не може и не трябва да е така!
Можете да си правите всевъзможни вкуснотии по всяко време – с повод, но най-вече без повод. Бонбони от сирена и луканка, оваляни в хрупкави ядки; хапки, които смесват традиционни нашенски със средиземноморски вкусове – защо пък не; симпатични пакетчета със суджук, любимо сирене и свежи зеленчуци; примамливи мини сандвичи от сварени яйца; изненадващи комбинации от плодове и сухи мезета и каквото още ви хрумне.
Разглезващо и удовлетворяващо – точно както трябва да бъде.
Когато приготвяте тези чудесии за себе си, те придобиват ново значение и стават символ на радостта от простите неща в живота. Всяка хапка е малък празник, който напомня, че удоволствието може да бъде намерено в ежедневието, без да чакаме специален повод или събитие. Защото големите моменти се броят на пръсти и ако се вторачим само в тях, животът става безвкусно скучен. Липсва солта, която да го осмисли и ощастливи.