Понякога ни се хапва нещо хрупкаво, което да е хем предястие, хем да очарова гостите ни. Не винаги можем да сервираме салати и основни ястия за големи компании. Тези хрупкави пръчици са точно такъв тип предястие и подхождат прекрасно с бяло вино. Можете да ползвате всякакви налични пресни подправки – магданоз, копър, босилек, мащерка, розмарин, дивисил, кориандър, целина и др. Тъй като някой са доста силни на аромат, внимавайте да не засилите прекалено много вкуса. Пръчиците изглеждат очарователно – пресните подправки прозират през фините кори и ни подканват да си вземем още една от тях.
Разстелете фините кори. Нарежете ги наполовина през средата. Разтопете маслото, добавете бялото вино към него и с четка намажете добре кората. Поръсете със сол и всички видове подправки. Аз предпочитам в една пръчица да има букет от подправки, но вие можете да ги направите тематични – само с мащерка, само с босилек, само с копър и т.н.
Навийте пръчиците и поставете в тава за печене, покрита с пекарска хартия.
Печете на загрята фурна на 220 С за около 7-9 минути до зачервяване.
Извадете от фурната и оставете да се охладят за кратко. Можете да приготвите млечен сос с копър и да ги потапяте в него при консумация.
Със сигурност гостите ви ще бъдат възхитени от хрупкавостта им и привлекателния свеж вид на подправките
Да ви е сладко!