Като малка едно от любимите ми детски предавания беше "Банани с пижами". Всъщност филмчето “Банани с пижами” е австралийско, където бананите в кулинарията са на особена почит. Австралийците приготвят не само десерти с банани, но също така шейкове, закуски, снаксове и какво ли още не. Наскоро, с цел популяризиране на австралийските банани, в Сидни беше организиран кулинарен фестивал, в който аматьори и професионалисти премериха сили. Интересното в случая беше, че всеки готвач приготвя ястие, в което задължително трябва да има банан. Ако аз трябваше да участвам в състезанието, бих приготвила следната рецепта:
Съставки
Начин на приготвяне
Всеки от бананите се нарязва по дължина на 2, след което през средата се реже на още 2.
Бутер тестото BELLA се нарязва на ленти с дебелина около 1 – 1,5 см.
Около всяко парче банан се увива бутер тесто спираловидно и се слага върху хартия за печене в тавичка.
Бананите в пижами се пекат в предварително загрята фурна на 180°C до готовност (около 10-15 минути).
След това се приготвя кремът като млякото се загрява и в него се изсипва захарта, като се бърка, докато се абсорбира добре. След това се прибавя смес от жълтъците, пресятото брашно, ванилията. Добавя се и маслото. Бърка се с домакинска тел интензивно, докато кремът се сгъсти.
Бананите с пижами се поднасят, гарнирани с ваниловия крем.