Ако искате да приготвите нещо впечатляващо и вкусно, от което гостите или любимите ви хора вкъщи да се почувстват специални, и същевременно да е лесно и бързо за приготвяне - рецептата за бутер круши със стафиди и бадеми е подходящото предложение :) Богатата сладост на запечените круши и хрупкавата коричка на бутер тестото се преплитат очарователно с аромата на стафиди и бадеми и се допълват взаимно в многопластовия вкус на този изкусителен десерт!
Размразете бутер тестото (най-добре го прехвърлете от предната вечер в хладилника).
Загрейте предварително фурната до 220°С или 200°С с вентилатор.
Застелете плитка и широка тава с хартия за печене.
Разбийте яйцето и водата и оставете настрани.
Измийте и подсушете крушите и разполовете по дължина през средата като се стремите да разполовите и дръжката (и всяка половинка от крушата да си има и дръжка).
Почистете крушите от семките и запълнете образуваните кухини със стафиди и бадеми.
Изрежете от бутер тестото форми на круши с листенца – около 2 см по-големи от разполовените круши и подредете на разстояние в покритата с хартия за печене тава.
Поставете всяка от напълнените със стафиди и бадеми половинки по средата на изрязаните бутер круши.
С остър кухненски нож направете по няколко прореза по дължина на крушите – за по лесното им изпичане.
Намажете канта от бутер тесто около крушите с разбито яйце и поръсете обилно с кафява захар.
С гърба на ножа очертайте линии по листата от бутер тесто.
Печете в предварително загрята до 220°С или 200°С с вентилатор фурна около 10 минути, или до златисто кафяв загар на бутер тестото
Поднесете веднага, или като бърза закуска по всяко време на деня.
Можете да поръсите готовите круши с течен мед и леко запечени филирани бадеми за още по-наситен вкус.