Бутер сълзици с бутер тесто

slide
slide
slide
slide
slide

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (5.0 / 5)
  • Десерти

 

 

Какво по-хубаво от рецепта, която се приготвя бързо, не изисква сложни продукти и техники, а резултатът предизвиква усмивки? Рецептата за сълзици е точно такава! Ароматът на сълзиците ме отвежда в детството, когато нямах търпение баба ми да ни дойде на гости и тайничко да набута в ръцете ми цяла кутия с апетитни сълзици!

В къщи домашни сълзици не се правеха, навярно защото бутер тесто не се е продавало, а самото приготвяне на бутер тесто  в домашни условия е изключително трудоемко и се изисква майсторлък. Сега обаче бутер тесто можете да намерите навсякъде и да си приготвите сълзици.

Добър апетит! 

 


Съставки

Начин на приготвяне

Спазвайте указанията на опаковката на бутер тестото, за да получите желания резултат. На първо място купувайте само замразено тесто и го оставете да се размрази. За работа тестото трябва да е размразено, меко, но все още студено.

Развийте тестото върху плота като оставите найлонът под него.

Поръсете със захар и настъргана лимонова кора. Притиснете с точилка или внимателно с пръсти, без да нарушавате целостта на тестото и без да го натискате прекалено силно.

Навийте половината тесто до средата и след това другата половина към средата.

Двете мини рула трябва да се срещнат по средата.

Поръсете отгоре допълнително със захар и лимонова кора.

Завийте рулото в найлона и оставете да стегне във фризер около 30 минути. Пригответе и двете парчета бутер тесто по този начин.

Нарежете рулата на филийки и ги наредете върху хартия за печене в тава, като между сълзиците оставяте място.

Запечете в предварително загрята фурна на 200°C, докато сълзиците придобият приятен загар.

Оставете сълзиците да изстинат, за да станат по-хрупкави. Можете да ги съхранявате в кутия (не е препоръчително в торба, защото губят от хрупкавостта си).