След истерията по кронъта, триумфът на круфина, плод на любовта между кроасана и мъфина, е повече от естествен сред почитателите на сладкарското изкуство. Пухкавото многолистно тесто, запечено във формата на мъфин и с топящо се сърце от шоколад, крем или конфитюр, завладява хората по цял свят, за да се превърне в един от най-предпочитаните кулинарни хибриди. А приготвени с бутер тесто, круфините са бърз и повече от лесен начин да превърнем ежедневната закуска или десерт в истинско гурме изживяване.
Размразяваме бутер тестото, като го прехвърляме от предната вечер в хладилника или за около 40 минути на стайна температура.
Загряваме предварително фурната до 220С или 200С с вентилатор и намасляваме формата за мъфини.
Разстиламе бутер тестото върху леко набрашнената работна повърхност и с нож за пица разрязваме всеки от листовете напречно на 3 равни части (общо 6 ленти).
Разточваме леко всяка от лентите по дължина и навиваме на стегнато руло.
С остър нож разрязваме всяко от рулата надлъжно през средата.
Завиваме всяка от половинките на охлювче и прехвърляме във формата за мъфини.
Печем в предварително загрята до 220С или 200С с вентилатор фурна 25-30 минути.
Изваждаме готовите мъфини от фурната и охлаждаме с формата 3-4 минути върху решетка.
С пош и накрайник за пълнежи пълним всеки от круфините с избраната плънка, като забием върха на накрайника в горната част на всеки круфин и пълним с шоколад или сладко, докато плънката започне да излиза отгоре.
Поръсваме с пудра захар и поднасяме с предпочитана гореща напитка.