Камембер, запечен в хрупкава бутер коричка

slide
slide
slide
slide
slide
slide
  • Приготвяне : 35 мин

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (5.0 / 5)
  • Обяд

На всички ни се е налагало да приготвим бързо, ефектно и вкусно предястие или десерт за специален случай или семеен празник - и всички знаем, че задачата не е от най-леките. Колкото и изпитани рецепти да имаме за подобни случаи, желанието да изненадаме гостите и семейството си с нещо ново, различно и неустоимо естествено надделява :) И от опит знам, че с качествено меко сирене, запечено в хрупкава бутер коричка и в акомпанимента на леко запечени ядки и уханно домашно сладко, винаги успявам да очаровам всички на масата.    


Съставки

Начин на приготвяне

Размразете бутер тестото (най-добре като го прехвърлите от предната вечер в хладилника).

Загрейте предварително фурната до 200°С или 220°С с вентилатор.

Застелете плитка тава с хартия за печене.

Разбийте яйцето и водата с вилица или тел за яйца.

Разстелете първата кора бутер тесто върху леко набрашнена работна повърхност и с помощта на основа от форма за торта с диаметър 25 см и остър нож или нож за пица изрежете кръг със същия размер.

Разстелете част от сладкото в средата на изрязаната кора, като оставите около 5 сантиметра ненамазан борд и поръсете с филирани бадеми.

Извадете сиренето от опаковката, обелете хартията и го поставете в центъра на намазаната със сладко кора (запазете капака на кутията за изрязването на “капачето” от бутер тесто).

Разстелете равномерен слой сладко върху сиренето и поръсете с филирани бадеми.

Намажете с разбитото яйце борда на кората, който не е покрит със сладко от малини.

Завийте кората на стегнато вързопче около сиренето.

Изрежете през свежо фолио с помощта на капака на кутията от втората кора бутер тесто кръг, намажете с разбито яйце, похлупете отгоре като капаче с притискане, за да се запечата.

Изрежете от останалото бутер тесто фигурки и декорирайте, по избор.

Прехвърлете в застланата с хартия за печене тава и намажете от всички страни с разбито яйце.

Печете в предварително загрята до 220°С или 200°С с вентилатор фурна 20-25 минути, или до златисто-кафяво.

Извадете и оставете 10-ина минути да се охлади.

Сервирайте със свежи малини или сладко от малини и крекери.

От останалото бутер тесто можете да приготвите бутер крекери като го нарежете на квадратчета или ромбчета, набодете с вилица равномерно, намажете с разбито яйце, поръсите с едро смляна морска сол и печете в предварително загрята до 220°С или 200°С с вентилатор фурна 10-12 минути, или до златисто-кафяво.

Можете да поднесете бутер крекерите заедно със запечения Камембер и сладко от малини…