Картофени соленки

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
  • Приготвяне : 45 мин
  • Подготовка: 20 мин
  • Порции : 140

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Вечеря

Ако сте фенове на вкусните домашни соленки, тези със сигурност ще ви станат любими. Аз съм истински почитател на всички видове соленки и не ми беше трудно да харесам тези, които са наистина много вкусни. Тези малки картофени соленки са идеалното решение за едно забързано ежедневие, включващо натоварен работен ден, дълго пътуване, а защо не и идеалната добавка към вечерното питие. Как ще ги консумирате, ще решите сами. Имах удоволствието да бъда поканена като гост на блога La Vita e Bella, а знаете, че на гости не се ходи с празни ръце, затова приготвих тези пленителни соленки.


Съставки

Начин на приготвяне

Настържете сварените картофи на ренде или ги смелете в кухненски робот.

Към тях сложете маргарина, яйцата, бакпувера и подправките.

Разбъркайте добре всички изброени съставки.

Започнете да добавяте брашното, може да е необходимо и малко повече от посоченото количество. Трябва да се получи лепкава смес, като тесто.

Сложете получилото се картофено тесто в хладилника за около 30 минути.

Включете фурната на 180 °С да загрява, покрийте тава с хартия за печене.

Напълнете тестото в пош с широк отвор и оформете малки соленки.

Печете около 20 минути или до готовност.

От това количество продукти се получават около 140 броя картофени соленки.