Македонска наденица LEKI с варен картоф и заквасена сметана

slide
  • Приготвяне : 40 мин
  • Подготовка: 10 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Барбекю


Съставки

Начин на приготвяне

Сварете добре измитите, необелени картофи в подсолена вода за 20 минути.

Отцедете и подредете в тава за печене заедно с наденицата. Печете 25-30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

В купичка сложете сметаната. Добавете ситно нарязаният копър и пасирания чесън.

Посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте добре. Приберете в хладилник до момента на сервиране.

Извадете наденицата и картофите от фурната и разделете на порции. Направете разрез в картофите или стиснете силно с ръце и във всеки сложете от овкусената сметана. Сервирайте с нарязана на ивици печена чушка овкусена с малко ситно нарязан чесън и зехтин.