Многолистни бисквити с пюре от тиква за Хелоуин

slide
slide
slide
slide
  • Приготвяне : 30 мин

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Десерти

 

 

За много хора есента е предпочитан сезон и въпреки че съм запален почитател на лятото, самата аз също не успявам да остана равнодушна към многообразието от специфични есенни багри, вкусове и аромати и някак неволно пренасям тази си слабост и в кухнята - и трапезата ни започва да се обагря в есенни настроения и емоции. Предложението ми за многолистни бисквитки с пюре от тиква, освен че е бързо и лесно за приготвяне, е много вкусно и особено интересно за малчуганите, които покрай интригуващата форма на бисквитките и неустоимия хрупкав вид на запеченото бутер тесто, ще се влюбят и в ароматния и леко карамелен вкус на глазурата! Така приготвени, многолистните бисквитки са и очарователно лакомство, с което можете да зарадвате децата и семейството си за  Хелоуин :) Вижте също: Бутер круши със стафиди и бадеми Камембер, запечен в хрупкава бутер коричка Бонбони от точени кори с Бри и боровинки  


Съставки

Начин на приготвяне

Размразете бутер тестото (най-добре го прехвърлете от предната вечер в хладилника).

В подходящ съд сварете на средно силен огън настърганата тиква, захарта и водата, докато водата почти се изпари.

Добавете подправките и маслото, разбъркайте и оставете настрани да се охлади.

След като сместа се охлади, пюрирайте в блендер или с пасатор.

Загрейте предварително фурната до 220°С или 200°С с вентилатор.

Застелете плитка и широка тава с хартия за печене.

Разстелете последователно корите бутер тесто върху леко набрашнена работна повърхност и с помощта на резец изрежете бисквитки с формата на тиква.

Подредете в покритата с хартия за печене тава изрязаните бисквитки на разстояние една от друга.

С остър нож оформете дълбоки надлъжни нарези по бисквитките.

С помощта на сладкарска четка нанесете от пюрето тънък слой върху всяка от бисквитките и поръсете с кафява захар.

Печете в предварително подгрята до 220°С или 200°С с вентилатор фурна в продължение на 10-15 минути, или докато бутер тестото се разлисти и се запече до златисто-кафяво.

Подредете изпечените бисквитки върху решетка за 4-5 мунути – да се охладят

Поднесете с билков чай, кафе или предпочитана топла напитка.