Ню Йорк хот дог

slide
  • Приготвяне : 45 мин
  • Подготовка: 20 мин
  • Порции : 6

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Барбекю


Съставки

Начин на приготвяне

За салатата загрейте зехтина на средно силен огън и сотирайте нарязания на ситно лук за 3-4 минути, докато омекне и стане прозрачен. 

Добавете зелето, ябълковия оцет, ябълковия сайдер, солта и 100 мл вода.

Разбъркайте, оставете сместа да кипне и покрийте с капак. Намалете температурата и гответе 30-35 минути, докато зелето омекне и всички вкусове се смесят добре. Прецедете и оставете да се охлади.

За лучения мармалад в касерола загрейте зехтина на средно силен огън и запържете нарязания на кубчета лук заедно със солта за 8-10 минути, докато омекне и започне да се карамелизира. 

Добавете пасирания чесън и гответе 30 секунди. Прибавете доматената паста, винения оцет, лютия сос, захарта и 100 мл вода. Оставете да заври и гответе 15 минути, докато сместа стане гъста и лъскава. 

Сварете кренвиршите на пара за 10 минути и дръжте топли до момента на сервиране. Запечете хлебчетата за хот дог и направете разрез по дължина във всяко. 

Във всяка питка сложете по 2 с.л. от зелевата салата и отгоре поставете сварен на пара кренвирш. Гарнирайте с 1 ч.л. от лучения мармалад, 1 ч.л. от зелевата салата и добавете горчица. За финал поръсете с нарязан на дребно див лук. Поднесете с пържени картофки.