Разбъркайте, оставете сместа да кипне и покрийте с капак. Намалете температурата и гответе 30-35 минути, докато зелето омекне и всички вкусове се смесят добре. Прецедете и оставете да се охлади.
За лучения мармалад в касерола загрейте зехтина на средно силен огън и запържете нарязания на кубчета лук заедно със солта за 8-10 минути, докато омекне и започне да се карамелизира.
Добавете пасирания чесън и гответе 30 секунди. Прибавете доматената паста, винения оцет, лютия сос, захарта и 100 мл вода. Оставете да заври и гответе 15 минути, докато сместа стане гъста и лъскава.
Сварете кренвиршите на пара за 10 минути и дръжте топли до момента на сервиране. Запечете хлебчетата за хот дог и направете разрез по дължина във всяко.
Във всяка питка сложете по 2 с.л. от зелевата салата и отгоре поставете сварен на пара кренвирш. Гарнирайте с 1 ч.л. от лучения мармалад, 1 ч.л. от зелевата салата и добавете горчица. За финал поръсете с нарязан на дребно див лук. Поднесете с пържени картофки.