Пълнозърнести мини пайчета със спанак

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
  • Приготвяне : 20 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 18

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (1.0 / 5)
  • Вечеря

След тежките празнични трапези около скорошните именни дни, решихме, че е редно да се насладим на нещо по-леко и свежо. Пригответе тези вкусни мини пайчета със спанак за близките си, за скъпи гости или просто, за да им се насладите със семейството и ние ви гарантираме, че ще се харесат.


Съставки

Начин на приготвяне

Първо нарежете спанака и зеления лук.

После, в подходящ съд сложете малко зехтин, задушете лука и спанака. Трябват им не повече от 5 минути.

Когато са готови, ги прехвърлете в купа и оставете да се охладят.

Към вече охладения спанак и лук, добавете крема сиренето и начупеното на парченца бяло сирене.

Сложете яйцето и разбъркайте.

Накрая добавете настъргания кашкавал.

Отново всичко се разбърква и плънката ви е готова.

Вземете една кора, разрежете я на две, свийте я и я намажете с малко масло.

Поставете във формата за мъфини и оформете кошничка.

Напълнете с плънка и отново намажете с масло краищата на корите.

Печете в топла фурна на 180 градуса около 15-20 минути, докато корите добият златист загар.

От това количество продукти се получават 18 броя мини пайчета. Насладете им се с чаша бяло вино и добра компания.