Пица с македонска наденица LEKI

thumbnail
  • Приготвяне : 20 мин
  • Подготовка: 10 мин
  • Порции : 6

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (5.0 / 5)
  • Вечеря

Съставки

Начин на приготвяне

Извадете тестото от фризера и оставете на стайна температура за 2 часа, докато се размрази напълно.

Загрейте фурната до максимални градуси и оставете да се сгорещи за 20-30 минути.

Към доматения сос прибавете ригана, чилито и зехтина. Разбъркате добре и оставете настрана.

Нарежете лука, чушката и македонската наденица на тънки колелца.

Разстелете тестото в тава покрита с хартия за печене и изрежете кръг. Можете да ползвате и целият лист тесто и да приготвите правоъгълна пица.

Покрийте основата от тесто равномерно с доматен сос, като оставите около 2 см по края непокрити, за да оформите бодра на пицата.

Разпределете моцарелата и отгоре сложете лука. Добавете чушката и колелцата наденица.

Печете пицата 15-18 минути, докато ръбчетата станат златисти и наденицата се запече добре. Извадете от фурната, поръсете с босилек и поднесете гореща.