Празничен тарт с праз, ементал и врат Тракия

thumbnail
  • Приготвяне : 30 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Вечеря

Съставки

Начин на приготвяне

Размразете тестото в хладилник за няколко часа.
В голям тиган загрейте зехтина. Добавете нарязания на тънки колелца праз, посолете, подправете с черен пипер и добавете половината листенца мащерка.
Гответе 5-6 минути, докато праза омекне и свалете съда от котлона.
Извадете тестото от хладилника и изрежете кръг с диаметър около 28 см. Сложете тестото в тавичка за печене с диаметър 24 см, като оформите борд, и набодете дъното с вилица.
Поръсете половината от сиренето върху тестото, отгоре разстелете праза и подредете слайсовете врат Тракия.
Поръсете с останалото сирене и листенца мащерка.
Печете 25-30 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна, докато тарта стане златист и плънката се запече.
Може да поднесете както топъл, така и студен.