Размразете тестото в хладилник за няколко часа. В голям тиган загрейте зехтина. Добавете нарязания на тънки колелца праз, посолете, подправете с черен пипер и добавете половината листенца мащерка. Гответе 5-6 минути, докато праза омекне и свалете съда от котлона. Извадете тестото от хладилника и изрежете кръг с диаметър около 28 см. Сложете тестото в тавичка за печене с диаметър 24 см, като оформите борд, и набодете дъното с вилица. Поръсете половината от сиренето върху тестото, отгоре разстелете праза и подредете слайсовете врат Тракия. Поръсете с останалото сирене и листенца мащерка. Печете 25-30 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна, докато тарта стане златист и плънката се запече. Може да поднесете както топъл, така и студен.