Днешната рецепта е едновременно лесна за изпълнение и много впечатляваща. Многолистното тесто, което се топи в устата, с дъх на канела и сочни ябълки. Всъщност наподобява мини щрудели, но без ядки. Лесен и ефектен десерт, с който да впечатлите гостите или да зарадвате любим човек в съботната утрин.
Съставки
Начин на приготвяне
Измийте ябълките, отстранете семенната част и ги нарежете на тънки резени. Сложете малка тенджерка вода да заври, заедно с лимоновия сок и блаширайте за 30 секунди ябълките като ги пуснете във врящата вода. Извадете ги и ги оставете настрана да изстинат. Целта е ябълките да омекнат и да не се чупят при завиване на розичките.
Извадете бутер тестото от хладилника и разточете леко, след което го нарежете на ленти с ширина около 4-5 сантиметра. Разтопете маслото и го разбъркайте заедно със захарта и канелата.
Намажете всяка лента със сместа от масло, захар и канела. В единия край на всяка лента бутер тесто по дължина наредете плътно едно до друго парченца ябълки, които леко се застъпват. След това останалата част прегънете върху частта с ябълките. Образувалата се лента завийте на руло. Всяко руло поставяте във форма за мъфини, която предварително сте намазали с малко мазнина.
Изпечете розичките за около 25 минути на 200 °С предварително загрята фурна до зачервяване. Извадете и охладете. След това поръсете с пудра захар.