Рулца с тиква, кестени и салвия

thumbnail
  • Приготвяне : 40 мин
  • Подготовка: 20 мин
  • Порции : 6

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (4.0 / 5)
  • Празник

Съставки

Начин на приготвяне

Оставете тестото в хладилник, докато се размрази напълно.
Почистете тиквата от семките и нарежете на клиновидни парчета.
Полейте с 2-3 с.л. от зехтина, подправете със сол, черен пипер и лют пипер и печете 40 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Извадете от фурната и оставете да се охлади.
Нарежете кестените на едри парчета, наситнете салвията и загрейте останалия зехтин на средно силен огън.
Сотирайте ситно нарязания лук за 5-6 минути. Добавете кестените, салвията и пасирания чесън и гответе още 3-4 минути.
Прехвърлете сместа в купа и оставете да се охлади. Смесете с тиквата, на която сте отстранили кората и настъргания пармезан. Посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте добре.

Разрежете тестото на две напречно и в единия край на всеки лист тесто сложете ¼ от плънката.
Намажете срещуположния край на тестото с разбито яйце и завийте на стегнато руло.
Нарежете всяко от рулата на 6 парчета, направете отгоре плитки разрези и подредете в тава за печене покрита с хартия. Намажете с останалото яйце и поръсете с бял и черен сусам.
Печете 25-30 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Поднесете топли.