В касерола сложете маргарина, захарта и шоколада и загрейте на средно висока температура, докато се разтопят и получите еднородна смес.
Свалете съда от котлона, охладете за няколко минути и излейте сместа в купа.
Добавете едно по едно яйцата и разбъркайте. Добавете пресятото, брашно с бакпулвера, солта и какаото и разбъркайте. Накрая добавете нарязаните орехови ядки към сместа.
Намаслете форма за печене с размери 20х25 см, покрийте с хартия за печене и намаслете и нея.
Изсипете сместа в тавата и печете 35-40 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна, докато сладкиша стегне отгоре, а в центъра е още мек.
Извадете браунито от фурната и охладете напълно върху решетка преди да разрежете и сервирате.
Поднесете браунито поръсено с какао и гарнирайте с пресни малини и боровинки.