Шоколадово брауни

thumbnail
  • Приготвяне : 45 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 6

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Десерти

Съставки

Начин на приготвяне

В касерола сложете маргарина, захарта и шоколада и загрейте на средно висока температура, докато се разтопят и получите еднородна смес.

 

Свалете съда от котлона, охладете за няколко минути и излейте сместа в купа.

Добавете едно по едно яйцата и разбъркайте. Добавете пресятото, брашно с бакпулвера, солта и какаото и разбъркайте. Накрая добавете нарязаните орехови ядки към сместа.

Намаслете форма за печене с размери 20х25 см, покрийте с хартия за печене и намаслете и нея.

 

Изсипете сместа в тавата и печете 35-40 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна, докато сладкиша стегне отгоре, а в центъра е още мек.

 

Извадете браунито от фурната и охладете напълно върху решетка преди да разрежете и сервирате.

Поднесете браунито поръсено с какао и гарнирайте с пресни малини и боровинки.