Щрудел със зеле и бекон

slide
  • Приготвяне : 50 мин
  • Подготовка: 120 мин
  • Порции : 6

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (4.0 / 5)
  • Обяд


Съставки

Начин на приготвяне

Настържете зелката или я нарежете на много ситно и сложете в голяма купа заедно с нарязания на кубчета лук.

Поръсете със солта, разбъркайте и оставете да престои за около 2 часа, а след това отцедете много добре отделената течност.

Загрейте олиото в голям тиган и сложете зелето и лука, добавете захарта, посолете и подправете с черен пипер и гответе около 10 минути, докато зелето омекне.
Добавете нарязания на кубчета бекон, гответе още около няколко минути, свалете съда от котлона и. охладете.

Подредете половината кори, като всяка намазвате с масло. Отгоре сложете половината от плънката и навийте на стегнато руло. Повторете с останалите кори и плънка и сложете в тава покрита с хартия за печене.

Печете 35-40 минути в предварително загрята до 170 градуса фурна.
Извадете щрудела от фурната, покрийте с чиста кърпа и оставете за около 10 минути преди да разржете.