Щрудел с ябълки и черешово сладко

slide
slide
slide
slide
slide
slide
  • Приготвяне : 45 мин
  • Подготовка: 20 мин
  • Порции : 8

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Десерти

Сезонът на сочните и вкусни ябълки е в разгара си и няма как да не приготвим нещо с тях. Разгледахме запасите си със сладка и се спряхме на черешово. И ето така се роди следващото ни предложение за неустоима рецепта!


Съставки

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и с помощта на нож за белене ги нарежете на тънки резени.

Полейте ги с лимонов сок.

Към тях се слага сладкото.

Добавете царевичното нишесте и отново разбъркайте.

Покрийте тавата, в която ще печете щрудела, с хартия за печене.

Маслото трябва да е разтопено.

Вземете първата кора, сложете я в тавата, намажете с масло. Продължете със следващата.

Когато наредите половината кори от пакета, разпределете плънката върху тях.

Върху плънката продължете да редите корите, като между тях отново намазвате с масло.

Оформянето става, като внимателно прегънете краищата и навиете руло.

Намажете рулото с масло и печете на 150 градуса около 20 минути.

Докато щруделът се пече ще усетите аромат на масло, череша, ябълка...на истински уютен дом!

Поръсете щрудела с пудра захар, преди да го опитате е добре да изчакате да се охлади напълно.