Сезонът на сочните и вкусни ябълки е в разгара си и няма как да не приготвим нещо с тях. Разгледахме запасите си със сладка и се спряхме на черешово. И ето така се роди следващото ни предложение за неустоима рецепта!
Съставки
Начин на приготвяне
Обелете ябълките и с помощта на нож за белене ги нарежете на тънки резени.
Полейте ги с лимонов сок.
Към тях се слага сладкото.
Добавете царевичното нишесте и отново разбъркайте.
Покрийте тавата, в която ще печете щрудела, с хартия за печене.
Маслото трябва да е разтопено.
Вземете първата кора, сложете я в тавата, намажете с масло. Продължете със следващата.
Когато наредите половината кори от пакета, разпределете плънката върху тях.
Върху плънката продължете да редите корите, като между тях отново намазвате с масло.
Оформянето става, като внимателно прегънете краищата и навиете руло.
Намажете рулото с масло и печете на 150 градуса около 20 минути.
Докато щруделът се пече ще усетите аромат на масло, череша, ябълка...на истински уютен дом!
Поръсете щрудела с пудра захар, преди да го опитате е добре да изчакате да се охлади напълно.