Снежинки от точени кори

slide
slide
slide
slide
slide
  • Приготвяне : 8 мин

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Десерти

Мечтаете ли си понякога за снежна зима? Не забързана, мъглива,  угрижена, сива, опушена и кална - а спокойна, бяла, тиха, светла, с пухкав сняг, подканващи преспи, загадъчни пъртини и дъх на празници, канела и домашен уют? И за завладяващата магия на снежинките? Снежинките! Тайната най-вероятно е в снежинките… Предлагам ви да си приготвите малко снежна магия бързо и лесно и да заредите всички вкъщи с още повече ведро празнично настроение :) Вижте още: Многолистни бисквити с пюре от тиква 


Съставки

Начин на приготвяне

Загрeйте предварително фурната на 180°C или 200°C с вентилатор.

Застелете дъното на плитка тава с хартия за печене и оставете настрани.

Разделете пакета точени кори на 3 по 3 листа.

Разстелете първия лист върху равна работна повърхност и намажете равномерно с масло с помощта на четка.

Наложете отгоре втория лист и намажете с масло.

Наложете и последния лист и отново намажете равномерно с масло.

Разрежете с кухненска ножица наслоените кори напречно през средата – ще получите два симeтрични правоъгълника.

Прегънете на триъгълник и изрежете остатъка, за да получите квадрат.

Повторете с останалите парчета наложени кори и оформете различни по големина квадрати.

Прегънете всеки от квадратите, както е показано на снимкитре по-долу, и с помощта на ножица или резец за бисквитки изрежете триъгълници, полукръгчета и каквито ви хрумне други геометрични форми.

Разгънете внимателно изрязаните вече снежинки и подредете в застланата с хартия за печене тава.

Напръскайте снежинките с разтопено масло и печете в предварително загрята до 180°C или 200°C фурна с вентилатор за 5 – 8 минути или до златисто като внимавате да не ги препечете прекалено.

Извадете от фурната и поръсете през сито с пудра захар.

Поднесете с мляко, горещ шоколад, чай или кафе – за закуска или като междинно хапване.

По избор - можете да поръсите част от снежинките с щипка канела или какао за допълнителен аромат…

И не се притеснявайте, че някоя от снежинките може междувременно и да се поначупи – остават си все така очарователни, хрупкави, ароматни и вкусни!

Тук спокойно включите малчуганите в семейството да помагат като дадат воля на въображението си и оформят сами снежинките :)

Можете също така да поднесете снежинките поръсени с фино настърган пармезан или друго предпочитано сирене, вместо с пудра захар, като добавка или декорация към вкусни домашни супи :)