Средиземноморски брускети с тесто за пица

slide
slide
slide
slide
slide
  • Приготвяне : 40 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 8

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Вечеря

Лятото е любимият ми сезон и вероятно затова не мога да остана равнодушна към рецепти, пропити от вкуса му - въздействат ми като сладки спомени, които имат силата да сгряват и да връщат усещането за зрелите горещи дни с привкус на безвремие от детството :)  


Съставки

Начин на приготвяне

Размразете тестото за пица (най-добре като го прехвърлите от предната вечер в хладилника).

Загрейте предварително фурната до 200С.

Застелете плитка и широка тава с хартия за печене.

Измийте и подсушете доматите, лука, чушката и босилека (ако е свеж).

Разстелете тестото върху леко набрашнена работна повърхност и изрежете кръгове с размера на голяма чаша или малка купа (10-12 см).

Разположете брускетите на разстояние в покритата с хартия за печене тава.

Поръсете ги със зехтин и разнесете с четка.

Печете в предварително загрята до 200С фурна около 15 минути, или до златисто кафяво.

Междувременно почистете доматите от семето и нарежете на кубчета.

Нарежете на ситно лука, част от лютивата чушка и босилека и прибавете към доматите.

В малка купа смесете зехтина, балсамовия оцет, пресования чесън, горчицата, солта и пипер, разбъркайте и овкусете доматите с дресинга

След като брускетите са готови, веднага намажете с пастата от маслини и с малка решетъчна лъжица или голяма вилица разпределете отгоре нарязаните домати.

Гарнирайте с листенца босилек и поднесете горещи.