Сьомга уелингтън със спанак

thumbnail
  • Приготвяне : 35 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (5.0 / 5)
  • Вечеря

Съставки

Начин на приготвяне

Сложете тестото в хладилник и оставете да се размрази за няколко часа.
Загрейте зехтина в тиган на средно силен огън и сотирайте спанака, пасирания чесън заедно с малко сол и черен пипер. Свалете съда от котлона и оставете спанака да се охлади, а след това изцедете цялата течност от него.
В тава за печене покрита с хартия разстелете единия лист бутер тесто и покрийте със спанака. Посолете и подправете рибата с черен пипер и поставете върху спанака.
Намажете краищата на тестото с разбито яйце и покрийте с втория лист тесто. Притиснете добре около рибата, за да залепне и изрежете излишното тесто.
Намажете с разбитото яйце и с остър нож направете разрези в тестото.
Печете в предварително загрята до 220 градуса фурна 30-35 минути.
Извадете ястието от фурната и оставете да се охлади за 15 минути преди да разрежете.

За соса смесете ситно нарязаните продукти в купичка, добавете сосовете, посолете и подправете с черен пипер и лимонов сок и разбъркайте добре.