Сложете тестото в хладилник и оставете да се размрази за няколко часа. Загрейте зехтина в тиган на средно силен огън и сотирайте спанака, пасирания чесън заедно с малко сол и черен пипер. Свалете съда от котлона и оставете спанака да се охлади, а след това изцедете цялата течност от него. В тава за печене покрита с хартия разстелете единия лист бутер тесто и покрийте със спанака. Посолете и подправете рибата с черен пипер и поставете върху спанака. Намажете краищата на тестото с разбито яйце и покрийте с втория лист тесто. Притиснете добре около рибата, за да залепне и изрежете излишното тесто. Намажете с разбитото яйце и с остър нож направете разрези в тестото. Печете в предварително загрята до 220 градуса фурна 30-35 минути. Извадете ястието от фурната и оставете да се охлади за 15 минути преди да разрежете.
За соса смесете ситно нарязаните продукти в купичка, добавете сосовете, посолете и подправете с черен пипер и лимонов сок и разбъркайте добре.