Торта „Наполеон“ с бутер тесто

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
  • Приготвяне : 50 мин

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (3.0 / 5)
  • Десерти

  За да направите ефектна и вкусна торта, не е нужно да прекарвате цял един следобед в кухнята. Времето навън е топло и слънчево, отдайте се на разходки в парка и прохладни коктейли с приятели. За да спестите време, можете да ползвате точени кори или готово бутер тесто. В случая ползвах бутер тесто, за да направя тази лесна торта. Сглобих я правоъгълна, за да използвам цялото тесто. Ако желаете можете да я направите и кръгла, но в случая ще имате повече изрезки, затова не ви съветвам. При правоъгълната също можете да направите триъгълни парчета, в моя случай излизат 7.


Съставки

Начин на приготвяне

Отворете бутер тестото и го оставете малко да се отпусне. Работете с размразено тесто, но студено. Оформете 6 еднакви правоъгълника като режете тестото с остър нож.

Надупчете тестото с вилица, за да не се надигне много при изпичането. Печете 15 минути до златисто при загрята фурна.

Извадете правоъгълниците и оставете малко да се охладят. През това време направете крема.

Сложете на бавен огън яйцата в тенджерка. Добавете захарта и разбъркайте. След 3‐4 минути добавете брашното, ванилията, пак разбъркайте и накрая - прясното мляко. Разбивайте, докато се получи гъст крем. Свалете от котлона да се охлади около 10 минути.

За да сглобите тортата ще се нуждаете от 5 блата. Шестият натрошете с ръце и него ще ползваме за декорация.

Редим блат, крем, блат крем. Измазваме цялата торта с крем и поръсваме с натрошените корички. Охлаждаме за минимум 4 часа или по‐добре за 1 нощ.