Агнешки котлети с мащерка във фолио

slide
slide
slide

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Обяд

По Великден и Гергьовден, на които традиционно се консумира агнешко месо. Има редица страни, в които агнешко и пилешко месо се готви почти целогодишно. В Австралия миналата година организираха фестивал на агнешкото месо с различни демонстрации на техники за приготвяне и разфасоване на агнешко месо. Агнешкото месо е издигнато в култ в арабската кухня и особено специално място заема и в Средиземноморската кухня. Точно по тази причина силният му аромат се съчетава изключително успешно с всички аромати от Средиземноморието – мащерка, риган, розмарин. Днес ви представям една рецепта за агнешки котлети с мащерка, като за да „отворим“ допълнително ароматите от подправките ще използваме мазнина. Когато подправките са в „досег“ с мазнината те стават още по-ароматни и апетитни. Печенето на агнешкото във фолио има предимството, че котлетите не стават сухи и могат по-дълго време да останат топли преди да ги сервирате.


Съставки

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне:

2 с.л. маргарин с масло се разтопяват в микровълнова фурна или на водна баня.

В мазнината се накъсва мащерката и се добавя черния пипер.

Агнешките котлети се осоляват и се намазват с маргарина и подправките.

Слагат се по 2 или 3 котлета в парче фолио и се затварят на плик.

Пекат се около 35-40 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

5 минути преди да се извадят от фурната, отваря се фолиото, за да се запече месото.

За гарнитурата:

Картофите и пащърнакът се сваряват и още докато са горещи се намачкват с вилица, като се добавят млякото, солта и маргаринът BELLA.

Нарежете чери доматите на 2 или на 4 и ги добавете при поднасяне на ястието.

Можете да поднесете котлетите във фолиото или да махнете фолиото и да поднесете с гарнитурата.