Кошнички от шпек „Орехите“ и яйце

slide
  • Приготвяне : 15 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 6

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (4.0 / 5)
  • Закуска

Искате ли закуска, която не е на основата на тесто – направете си тези кошнички от салам и яйце. Само три продукта и 30 минути, за да ги приготвите и изпечете, няма как да е по-лесно. Това ги превръща в перфектната закуска не само за събота и неделя, но и за делничните дни. Топла, ароматна и питателна. Можете да сте сигурни, че няма да усетите глад до обяд.


Съставки

Начин на приготвяне

  1. Нарежете салама на тънко.
  2.  Вземете форма за мъфини и във всяко от гнездата оформете кошничка от 5 парчета салам - едно на дъното и 4 отстрани.
  3.  Във всяка от кошничките сложете настърган кашкавал и върху него чукнете 1 яйце.
  4.  Печете кошничките в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути.
  5.  Извадете кошничките от формичките и ги поръсете с шарена сол и ситно нарязан магданоз.