Вкусна рецепта с остатъци: Кренвирши Leki с домати и лук

slide
  • Приготвяне : 35 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 2

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (5.0 / 5)
  • Обяд

Кренвирши с домати звучи много примамливо, а в нашия случай е дори неустоимо предложение за бърза и лесна вечеря. Няколко чушки, главичка-две лук, малко домати, яйчица… На практика, каквото има в хладилника. То обаче е напълно достатъчно, за да бъде коремът щастлив и доволно пълен. Сосът става чудно ароматен и вкусен. Непременно ще трябва да сложите на масата и няколко филийки хляб, за да си потопите в него с пръсти. Как иначе ще ги оближете след това.


Съставки

Начин на приготвяне

  1. Загрейте мазнината в тигана и запържете нарязаните на кръгчета кренвирши, след което към тях прибавете нарязания на ситно лук и задушете докато омекне.
  2.  Прибавете нарязаните чушки и доматите.
  3.  След като течността изври, прибавете яйцата и разбъркайте добре.
  4.  Щом яйцата започнат да се стягат, добавете ситно нарязания магданоз, разбъркайте, след това добавете и босилека, разбъркайте добре и свалете от котлона.