Тортила с кренвирши Leki, червен боб и зеленчуци

slide
  • Приготвяне : 15 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Обяд

Тортила с жарнати кренвирши, червен боб, зеленчуци, сос… Не звучи никак зле, а. Особено през лятото. Особено когато не ни се готви, но ни се хапва нещо вкусно. Особено когато предпочитаме да си направим нещо бързо вкъщи точно по наш вкус, отколкото да купим нещо бързо навън. Или пък когато искаме да изненадаме и изкушим с нещо ново и различно. Нека си признаем, не всяко семейство купува всеки ден тортили, лаваш или арабски питки. А те са много хитър начин да разнообразим менюто си, да опитаме нещо извън традиционното и добре познатото и да се докоснем до интересни вкусове.


Съставки

Начин на приготвяне

  1. Отцедете боба от консервата. Чушката и краставицата нарежете на ивички, а домата - на кръгчета.
  2.  Запечете леко питките на барбекю, след което обелете и нарежете кренвиршите Leki по диагонал.
  3.  Изпечете кренвиршите, след което можете да пристъпите към приготвянето на тортилите.
  4.  Намажете питката с барбекю или чеснов сос по желание. Сложете червен боб, нарязани ивички от краставицата, ивички от чушката, кръгчета от домата и най-отгоре подредете кренвиршите.
  5.  Гарнирайте със сос по желание, загънете и сервирайте.